Polski finał konkursu World Class znów otwarty dla widzów

Zaproszenia

Co począć, gdy tegoroczny maj raczy nas dość barową pogodą?... Upalną atmosferę obiecuje otwarta dla publiczności rywalizacja 13 najlepszych, polskich barmanów – o przepustkę na finały światowego konkursu World Class w Meksyku. Ich zmagania można śledzić na żywo i zasmakować wyśmienitych koktajli w niedzielę, 21 maja w warszawskiej Villi Foksal.

O wyjazd na finały World Class Competition w Meksyku rywalizuje 13 barmanów, w tym siedmioro z Warszawy, trzech z Krakowa oraz przedstawiciele Gdańska, Łodzi i Osieku. Najbardziej widowiskowa z konkurencji w krajowym finale to „Fast & Curious”. Zawodnicy staną przed wyzwaniem stworzenia od 3 do 6 koktajli w zaledwie 7 minut.

Trzynastkę wirtuozów sztuki barmańskiej będzie można obserwować na żywo 21 maja w godz. 13:00 – 17:00, w otwartej Rezydencji Koktajlowej World Class w Villa Foksal w Warszawie. Wstęp wolny!

Dla miłośników koktajli i kibiców organizator przewidział dodatkowe atrakcje w strefach koktajlowych:

- Strefa Don Julio – chill out w iście meksykańskim stylu! Grill, prawdziwa piniata i pyszna Margarita z samodzielnie wybranych owoców!

- Bulleit Studio – spróbuj sił w plenerowym studio tatuażu, przy szklance wyśmienitego burbonu.

- Say #Lovescotch – opowiedz barmanowi o sobie i dowiedz się, jaki koktajl Old Fashioned pasuje do Ciebie.

- Botanical Garden Tanqueray No. TEN– wybierz owoce i zioła ze szklarni, by stworzyć swój własny dżin z tonikiem!

- Ketel One Kitchen – zasmakuj wyśmienitej Krwawej Mary na bazie świeżych warzyw i owoców.

W krajowym finale warszawską scenę barmańską reprezentują: Karim Bibars i Dominik Mazur (Charlie), Sara Hamadyk (Bibenda Bar & Restaurant), Marcin Kruk (Kita Koguta), Janusz Lemiesz (Bar Koszyki), Jakub Magnuszewski (6 Cocktails) i Emil Oponowicz (Woda Ognista). Z Krakowa do finału zakwalifikowali się: Krzysztof Kalita (Kraina Szeptów), Andrzej Rachwalski (Z Ust Do Ust) i Tomasz Źródłowski (Mercy Brown). O bilet do Meksyku walczą także: Grzegorz Rathnau z Gdańska (Flisak 76'), Bartłomiej Wójcik z Łodzi (Restauracja Gronowalski) i Krzysztof Ciemiera z Osieku (alterMOLO).

 Źródło: materiały prasowe

reklama