Truskawkowa panna cotta

Przepisy kulinarne

Delikatna i kremowa panna cotta uprzyjemni każde popołudnie. Dodaj do niej ulubione owoce, żeby dodać jej wiosennej energii.

Składniki:

•3/4 szklanki mleka

•1/2 szklanki śmietany kremówki

•250 g truskawek

•2-3 łyżki cukru

•3 listki żelatyny

Sposób przygotowania:

Żelatynę namocz w zimnej wodzie, truskawki zmiksuj na gładki mus, przetrzyj przez drobne sitko i wyrzuć pestki. Śmietanę podgrzej z cukrem i mlekiem, nie zagotowuj. Żelatynę odciśnij i dodaj do gorącego mleka ze śmietaną, mieszaj, aż się rozpuści. Połącz z truskawkami, przelej do pucharków i wstaw do lodówki na kilka godzin. Podawaj ze świeżymi truskawkami.

reklama