Nie żałujmy cukry, lukru i różu! Przygotujmy słodkie kulki kokosowe!

 

Składniki:

•szklanka drobnych wiórków kokosowych plus garstkę do obtoczenia

•pół szklanki słodzonego mleka skondensowanego

•parę kostek białej czekolady

•1-2 łyżki soku z cytryny

•szklankę małych owoców (porzeczek, malin, poziomek, ziaren granatu)

 

Sposób przygotowania:

Kostki czekolady włóż na parę godzin do lodówki, następnie zmiel w młynku do kawy lub blenderze wraz z wiórkami (nie na proszek, lecz na drobne grudki). Zalej wszystko skondensowanym mlekiem i sokiem z cytryny. Jeśli chcesz, żeby kulki były różowe, dodaj parę kropli soku z buraka. Pozostaw na 15 minut, by wiórki wchłonęły płyn. Bierz po parę malutkich owoców i po łyżce masy kokosowej, lep z nich kulki i obtaczaj w dodatkowych wiórkach kokosowych. Udekoruj owocem na czubku.

 

reklama