W sobotę 16 września uroczystą kolacją „Flora i Fauna” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza część projektu Dr Irena Eris Tasty Stories.
 

Ideą projektu Dr Irena Eris Tasty Stories jest przybliżenie gościom Hoteli SPA Dr Irena Eris oraz wszystkim sympatykom dobrej kuchni najlepszych lokalnych producentów oraz ich wyrobów. Podsumowaniem historii opowiedzianych smakiem, nawiązujących do regionu Małopolski i Beskidu Sądeckiego, były wyjątkowe wydarzenia podczas wrześniowego weekendu (15-16 IX).  

Pierwszym etapem, w piątek 15 września, była wyprawa do producentów, dzięki której goście mieli okazję zobaczyć, kim są ludzie produkujący lokalne specjały trafiające później do dań hotelowego menu. Filip Kądziołka – rybak, Jacek Nowak – pszczelarz, Krzysztof Maurer – wytwórca soków i destylatów, Tomasz i Wawrzyniec Maziejukowie – producenci serów kozich oraz Wiktor Szpak – winiarz wraz z żoną Elwirą, wszyscy oni zdobyli wielką sympatię uczestników wyprawy. Ich zaangażowanie, dbałość o jak najlepszą jakość produktów oraz serce, jakie wkładają w pracę okazały się cenną lekcją. Goście hotelowi odbyli tę wyprawę w komfortowych warunkach dzięki samochodom BMW, partnera projektu.

reklama

Sobota 16 września rozpoczęła się, w lobby Hotelu, od wystawnego regionalnego śniadania i prezentacji wyrobów (miodów, ryb, serów kozich, soków oraz win) bohaterów Dr Irena Eris Tasty Stories. Ze swoimi pysznymi domowymi wyrobami (ciastami i innymi wypiekami, sałatkami, żurkiem, różnymi smakowitymi pastami oraz z sezonową lokalną specjalnością – rydzami), dołączyło również Towarzystwo z Beskidu Niskiego – grupa fantastycznych ludzi, właścicieli okolicznych gospodarstw agroturystycznych.
 

Zwieńczeniem wydarzenia była wydana wieczorem Kolacja „Flora i Fauna”.
 

Organizatorzy dziękują serdecznie wszystkim osobom, które przyczyniły się do sukcesu Kolacji „Flora i Fauna” oraz zapraszają na drugie wydarzenie w ramach projektu Dr Irena Eris Tasty Stories – wyjątkowy weekend z Kolacją „Sielanka” w Hotelu SPA Dr Irena Eris na Wzgórzach Dylewskich już 21 października 2017r.

Pełna relacja z wydarzenia: WERANDA WEEKEND


Tekst: Angie Zdankiewicz 
Zdj. mat. prasowe Dr Irena Eris Tasty Stories
Partnerzy imprezy: Weranda, BMW, Wineonline.pl, Gastro Magic, Cheman