
Owocowa galaretka
Sztuka ŻyciaPogoda nie pozwala na siedzenie w kuchni, dlatego na deser przygotuj szybką i orzeźwiająca galaretkę!
Składniki:
•plaster arbuza
•plaster melona miodowego
•4 czerwone śliwki
•2 kiwi
•4 płatki żelatyny
•3 łyżki miodu
•2 gałązki mięty
Sposób przyrządzania:
Namocz żelatynę w 2 łyżkach zimnej wody i zostaw na 10 minut. Zagotuj 1¹/5 szklanki wody z cukrem, zdejmij z ognia. Wrzuć miętę, przykryj i zostaw do naciągnięcia na 5 minut. Przelej przez sitko, dodaj odciśniętą żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Ze śliwek usuń pestki, obierz kiwi. Pokrój wszystkie owoce na plasterki. Nałóż na talerze warstwami owoce i miętową galaretkę. Udekoruj kilkoma listkami mięty.