Szybkie gotowanie z płytą TEKA

Wkoło wszyscy gotują. Znajomi pędzą na kulinarne kursy, przyjaciele wpadają na domówki z koszami świeżych ryb i warzyw. Na ostatnich targach książki kulinarnej w Warszawie kłębił się tłum w poszukiwaniu ciekawych smaków. Nie ma wątpliwości – kuchnia awansowała towarzysko. Jak sobie ułatwić w niej pracę?

Ważne, aby gotować szybciej. Umożliwią to płyty indukcyjne marki Teka, które mają funkcję Power lub Power Plus. Znaczy to tyle, że raz-dwa podgrzejemy żeberka po prowansalsku czy zagotujemy zupę z soczewicy i imbiru. Funkcję szybkiego nagrzewania mają też piekarniki (HL 890 i 870). Kiedy goście już odkorkują wino, w mig podamy im wcześniej zrobioną lasagne ze szpinakiem. Nie musimy się też głowić, jakie ustawić parametry, aby upiec wołowinę z rozmarynem. Wystarczy wcisnąć jeden guzik, a piekarnik decyzję podejmie sam. Do wyboru mamy 17 programów. Z kolei funkcja Smart Boiling ułatwi gotowanie makaronu, ryżu i jajek bez ustawiania ciągle psujących się minutników.

Teka proponuje nam też okapy, baterie i zlewy. Wszystkie sprzęty mają subtelny dizajn – prosty i elegancki, który nie rzuca się w oczy. Nie ma obawy, że szybko się znudzi. Więc zaprośmy znajomych w kulinarną podróż. Pochwalimy się przepisami, które przywieźliśmy z wakacji.

TEKA, www.teka.com
Zdjęcia: Archiwum firmy

reklama