Bezglutenowe placuszki jogurtowe

Przepisy kulinarne

Lekkie i puszyste placuszki, idealne dla alergików. 

Składniki: 

• 1/2 szklanki mąki ryżowej
• łyżka płynnego miodu lub syropu klonowego
• 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
• jajko
• łyżka masła
• 1/2 szklanki jogurtu greckiego
• szczypta soli
• olej do smażenia

Sposób przygotowania:

W dużej misce wymieszaj mąkę, sól i sodę. W drugiej misce utrzyj jajka, jogurt, miód i masło. Dodaj do suchych składników, ciągle mieszając.

{google_adsense}

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, nałóż porcję ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron.

Podawaj z ulubionymi owocami, syropem klonowym lub miodem.


przepis: Matylda Rosłaniec 
zdjęcie: shutterstock