reklama
Zupa chrzanowo-cytrynowa
Styl życia

Zupa chrzanowo-cytrynowa

Jako przystwkę na wielkanocnym stole polecamy zupę chrzanowo-cytrynową. Składniki: • 4 szklanki rosołu wołowego • 2-3 średnie ziemniaki • 2 małe cebulki • cytryna • 4 łyżki śmietany kremówki • świeży korzeń chrzanu • sól i pieprz   Sposób przygotowania:   Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, cebulki posiekaj. Korzeń chrzanu obierz, zetrzyj na tarce, by uzyskać 2-3 łyżki, a to, co zostanie, pokrój w c

Czytaj dalej
Sałatka z nowalijek z jajem w koszulce
Styl życia

Sałatka z nowalijek z jajem w koszulce

Prawdziwie wiosenna sałatka z nowalijek i z jajkiem w koszulce, to danie, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Składniki:   • 2 duże garści małych listków sałaty masłowej • pęczek rzodkiewek • garść ulubionych kiełków • kalarepkę • pęczek dymki • 4 świeże jaja • łyżkę octu Sos Winegret: • 4 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżki soku z cytryny • 2 łyżeczki siekanego kop

Czytaj dalej
Lekka kuchnia: proste przepisy ze szparagami
Przepisy kulinarne

Lekka kuchnia: proste przepisy ze szparagami

Pierwsze pojawiają się na targu w połowie maja. Aby się nacieszyć ich smakiem, mamy tylko sześć tygodni.   Dania ze szparagami są lekkie i proste. Oto najlepsze przepisy z zielonych i białych szparagów oraz kilka rad, jak je przyrządzać i z czym podawać, by wydobyć z nich smak i aromat.   O tym warto wiedzieć   Aby szparagi były delikatniejsze, do wody dodajemy trochę cukru. Zielone szparagi gotujemy krócej niż białe, najlepsze są pieco

Czytaj dalej

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery