werandacountry.pl werandaweekend.pl
reklama
Omlet jest szybki do przygotowania, dlatego to doskonała propozycja na smaczne śniadanie.
Przepisy kulinarne

Lekka kuchnia: proste przepisy ze szparagami

Dania ze szparagami są lekkie i proste. Oto najlepsze przepisy z zielonych i białych szparagów oraz kilka rad, jak je przyrządzać i z czym podawać, by wydobyć z nich smak i aromat.

Czytaj dalej
Jak zrobić fondue serowe, czekoladowe i mięsne?
Kuchnia

Jak zrobić fondue serowe, czekoladowe i mięsne?

Jak przygotować fondue serowe, czekoladowe i po burgundzku, w którym główną rolę gra wołowina? Potrzebujecie nie tylko dobrego przepisu, ale też odpowiedniego zestawu do fondue. Podpowiadamy, jaki wybrać.

Czytaj dalej
Zupa chrzanowo-cytrynowa
Styl życia

Zupa chrzanowo-cytrynowa

Jako przystwkę na wielkanocnym stole polecamy zupę chrzanowo-cytrynową. Składniki: • 4 szklanki rosołu wołowego • 2-3 średnie ziemniaki • 2 małe cebulki • cytryna • 4 łyżki śmietany kremówki • świeży korzeń chrzanu • sól i pieprz   Sposób przygotowania:   Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, cebulki posiekaj. Korzeń chrzanu obierz, zetrzyj na tarce, by uzyskać 2-3 łyżki, a to, co zostanie, pokrój w c

Czytaj dalej

Prawdziwie wiosenna sałatka z nowalijek i z jajkiem w koszulce, to danie, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Składniki:   • 2 duże garści małych listków sałaty masłowej • pęczek rzodkiewek • garść ulubionych kiełków • kalarepkę • pęczek dymki • 4 świeże jaja • łyżkę octu Sos Winegret: • 4 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżki soku z cytryny • 2 łyżeczki siekanego kop

reklama
reklama

Numery archiwalne

Numery archiwalne

Przegapiłeś numer?

Wydania archiwalne – zwykłe oraz wydania specjalne
– możesz zamówić w każdej chwili
z naszego archiwum.

Zamów wersję online Pokaż wszystkie numery